Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Για μια ακόμη χρονιά στο Δήμο Ξυλοκάστρου θα κυματίζουν πέντε (5) «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές του και μία (1) «Γαλάζια Σημαία» για τη μαρίνα του.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πιο γνωστό διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας για οργανωμένες, καθαρές ακτές και μαρίνες.
Με αυτά τα διεθνή βραβεία, γνωστά ως «Γαλάζιες Σημαίες», ο Δήμος Ξυλοκάστρου διαφημίζεται σε όλον τον κόσμο και αποκτά σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν το περιβάλλον και τον τουρισμό μας.
Για να βραβευτείς με «Γαλάζια Σημαία» πρέπει να τηρούνται 29 κριτήρια που αφορούν την καθαρή θάλασσα, την καθαριότητα των ακτών, την οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια των λουομένων και επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Φέτος βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» η μαρίνα Ξυλοκάστρου και πέντε (5) ακτές: Μελίσσι, Συκιά, Πευκιάς, Αριστοναυτών και Καμάρι.
Τα βραβεία αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προτίμηση κάποιου να επιλέξει τις ακτές και τη μαρίνα του δήμου Ξυλοκάστρου γιατί το αξίζουν.
Οι καθαρές ακτές στο δήμο μας είναι πάρα πολλές και αξίζει να τις απολαύσουμε.
Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: