Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 Η «προπόνηση» των «ψηφοφόρων» έγινε. Με κλίμα πολιτικής απαξίωσης που είναι κυρίαρχο της ημέρες οδηγούμεθα στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτό καταγράφηκε και στη Δημοσκόπηση που έγινε από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και στην ερώτηση : «Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;»

Στην δημοσκόπηση που διήρκησε μια εβδομάδα ψήφισαν 102 άτομα. Αν και το δείγμα είναι μικρό και έως τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου έχουμε πολύ δρόμο , ωστόσο βγαίνουν κάποια  συμπεράσματα.
1) Η πολιτική  απαξίωση που καταγράφηκε με ποσοστό 64% καθώς 66 άτομα δεν ψήφισαν κανέναν από τους κ. κ. Δ. Σκούρα , Α. Γαρούφο , Α. Κλαδούχο και Ν. Κουρτζή , αλλά προτιμούν άλλον . Βέβαια το ποσοστό θα ήταν πολύ μικρότερο καθώς  στην ψηφοφορία δεν συμπεριλήφθη και  η  «Αρμονική ανάπτυξη» , καθώς την στιγμή που άρχισε η δημοσκόπηση δεν είχε γίνει γνωστή η κάθοδος της στις εκλογές.
2) Από το ψήφους που πήραν οι 4 υποψήφιοι , στη δημοσκόπηση , βλέπουμε ότι θα γίνει ντέρμπι μεταξύ του νυν  Δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου και του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Σκούρα , οι οποίοι  ισοψήφησαν , στη δημοσκόπηση με 12 ψήφους  και ποσοστό  11% έκαστος  και θα έχουμε  επαναληπτική  εκλογή . Την Τρίτη θέση , στη δημοσκόπηση , κατέλαβε ο Δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής με 8 ψήφους  ή ποσοστό 7% ενώ η «Δημοτική Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Άγγελο Γαρούφο πήρε 4 ψήφους ή ποσοστό 3% και φαίνεται δεν έχει καμία τύχη
Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης
Ψήφισαν  102 και έλαβαν :
Σκούρας
  12 (11%)

Γαρούφος
  4 (3%)

Κλαδούχος
  12 (11%)

Κουρτζής
  8 (7%)

Άλλον
  66 (64%)


baslalos@yahoo.gr
                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: