Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πρόταση Κλαδούχου για μία σχεδιασμένη κοινωνική ανάπτυξη

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Προτάσεις για μια σχεδιασμένη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στο νέο διευρυμένο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με έδρα το Ξυλόκαστρο
Στο νέο διευρυμένο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με έδρα το Ξυλόκαστρο, είναι αναγκαίο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει και να ψηφίσει ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα αφορά:
α) Στην άμεση εφαρμογή ενιαίου χωροταξικού σχεδιασμού με καθορισμό χρήσεων γης, με χωροθέτηση βιοτεχνικών πάρκων κ.λ.π.
β) Στη δημιουργία των αναγκαίων σύγχρονων υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και διαλογής στην πηγή.
γ) Στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε ολόκληρο το νέο Δήμο στην κατεύθυνση της προστασίας και σωτηρίας του περιβάλλοντος..
δ) Στη μελέτη και εφαρμογή ενιαίας διαχείρισης του νερού από τη ΔΕΥΑ του νέου Δήμου με έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, αξιοποίηση των επιφανειακών νερών (Λιμνοδεξαμενή Ρίζας-Πιτσών-Παναριτίου), μικρά φράγματα κ.λ.π. και σύγχρονες τεχνικές άρδευσης (στάγδην κ.λ.π.).
ε) Στην ολοκληρωμένη μελέτη με γενναία χρηματοδότηση για έργα συνολικής προστασίας και ανάπλασης των ακτών μας και έργα έκτακτων αναγκών με κατεπείγουσες διαδικασίες και εγκρίσεις για την προστασία δημόσιων χώρων και κατοικιών που κινδυνεύουν.
στ) Στη δημιουργία περιφερειακών και διαδημοτικών δρόμων.
ζ) Στη συνεργασία με τους συνεταιριστικούς φορείς και βοήθεια στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων και ενίσχυση του αγροτουρισμού και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
η) Στη στήριξη της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας, των ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
θ) Στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και των φαινομένων ρατσισμού.
ι) Στα προγράμματα για την απασχόληση και φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες και τους μετανάστες.
κ) Στη στήριξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την είσοδο της ΄΄πράσινης οικονομίας΄΄ στο Δήμο.


Για την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου

Αντώνης Κλαδούχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: